Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
22360
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-22360,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ariadne auf Naxos – Nederlands Reisopera | Zuiderstrandtheater

October 1, 2016 @ 20:00 - 23:00

Ariadne auf Naxos behoort tot de meest geliefde opera’s van Richard Strauss. Met zijn verfijnde orkestratie, glanzende vocale partijen en verschillende verhaallijnen biedt het alles wat een goede opera nodig heeft. De eerste opvoering was op 4 oktober 1916 in Wenen. De Nederlandse Reisopera presenteert 100 jaar later deze opera als een hommage aan Richard Strauss. Het artistieke team is hetzelfde als dat van de succesvolle Reisopera-productie Il barbiere di Siviglia uit 2013.

Het is erg goed nieuws dat regisseur Laurence Dale en decor- en kostuumontwerper Gary McCann deze productie gaan vormgeven. Ze vormen een gouden duo. Ze brachten voor de Reisopera onlangs nog Il Barbiere di Siviglia en Madama Butterfly op de planken, twee producties die als hoogtepunten in het seizoen zijn bejubeld.

VERHAAL
De rijkste man man uit Wenen wil zijn gasten na het diner een serieuze opera, een klucht en een vuurwerkshow voorschotelen. De avond loop uit. De zangers en de acteurs krijgen de opdracht hun voorstellingen te combineren. Haastig probeert de componist een laatste repetitie met zijn zangers te organiseren. Zerbinetta, die de klucht regisseert, moet haar vrouwelijke charme in de strijd gooien om te achterhalen waar de opera over gaat. De componist brengt haar op de hoogte: Ariadne is verlaten door Theseus en wacht op het eiland Naxos op haar dood. Zerbinetta besluit een eigen draai aan het verhaal te geven. Wanneer het doek opgaat en de opera begint, proberen Zerbinetta en haar collega’s de bedroefde Ariadne op te vrolijken. Het is tevergeefs. Maar dan verschijnt de god Bacchus en tot grote vreugde van Zerbinetta blijkt Ariadne haar doodsverlangen op te geven en zich over te geven aan de liefde.

CREDITS
Antonino Fogliani – Muzikale leiding
Laurence Dale – Regie
Gary McCann – Decor- en kostuumontwerp
Thomas Hase – Lichtontwerp
Thomas Bergmann – Video ontwerp
Sjoerd Vreugdenhil – Choreografie

Met het Noord Nederlands Orkest

Details

Date:
October 1, 2016
Time:
20:00 - 23:00

Organizer

Zuiderstrandtheater

Venue

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
The Hague, 2583 WB Netherlands