Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
21873
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-21873,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BAZART PSYCHNIGHT 2016 | Forever Pavot / Torii / Kūlóu

June 9, 2016 @ 20:00

BAZART PSYCHNIGHT 2016
Forever Pavot + Torii + Kūlóu

HPC Grote Zaal
Aanvang 20:00u
Entree 7,50€ (alleen aan de deur)

Forever Pavot is het geesteskind van de Franse muzikant en videoclip regiseur Emile Sornin. Forever Pavot probeert mooie, nieuwe dingen te maken, inspiratie halend uit het verleden. Sornin laat zichzelf niet beperken door genres, zijn eigen behoeftes zijn de leidraad voor zijn muziek. Jazz, Turkse psych, fuzz gitaren, heftige farfisa orgel, baslijnen in de traditie van Bertrand Burgalat, filmmuziek uit de jaren ‘60 van componisten als Ennio Morricone en Francis Lai verwerkt Sornin in zijn muziek. Emile Sornin is een expert in rommelen, experimenteren en het afbreken van figuurlijke muren. Het klassieke contrast tussen het verleden en de toekomst vervaagt, Emile Sornin doet wat hij zelf wilt maar zijn intenties zijn goed.

Torii begon als het soloproject van Domenico Mangione, maar de band is inmiddels uitgegroeid tot meer dan dat. Begin 2015, met de geleende ritmesectie van de Voorschotense garagerockers The Mighty Breaks, begint de band de rauwe schetsen van Domenico uit te werken. Leunend op de motorik drums van Olivier Schiphorst en de lome basriffs van Joris D. Zuiddam, wordt er langzaam vorm gegeven aan de nummers. In een oud schoolgebouw en tevens het gebouw waar Mangione in woont, wordt er in de zomer van 2015 geheel in DIY stijl een studio gebouwd en een plaat opgenomen. Vanwege de grote ruimtes in het pand heeft de band de mogelijkheid om alle instrumenten in dezelfde kamer op te nemen en naar hartenlust te experimenteren en te improviseren. Voormalig Twin Shades frontman Jilles van Kleef voegt zich tijdens het opnameproces bij de band en verreikt de sound met afwijkende synthesizers, inspiratie halend uit Air en Last Ex. Niet lang na de opnamesessies speelt de band al op gerenommeerde festivals als Incubate en Le Guess Who?

Kūlóu is een jaar geleden opgericht door Gianni Tjon en Jesse Gravenberg. De band bestaat uit vijf dudes: Clark Tjon (toetsen), Roger de Brabander (bas en zang), Jesse Gravenberch (gitaar), Ian Houting (drums) en Gianni Tjon (gitaar en zang). Kulou speelt naar eigen zeggen een mix van garage, punk, psychedelica en Indiase muziek. De band wordt beïnvloed door het leven in de stad Den Haag, de mensen die daarbij horen maar vooral ook door de muziek waar zij naar luisteren.

Details

Date:
June 9, 2016
Time:
20:00

Organizer

Bazart Den Haag

Venue

Haags Pop Centrum
Burgemeester Hovylaan 12
The Hague, 2552 AW Netherlands