Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
24783
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-24783,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Boekids University | Vluchtelingen (engelstalig/english spoken)

March 17, 2017 @ 13:30 - 14:30

Jonny Steinberg en Yaman Hendawi (UK)
Hoe is het om op de vlucht te zijn? En welke posities en kansen heb je eigenlijk als migrant in verschillende delen van de wereld? Deze en andere vragen worden beantwoord en ter discussie gesteld in dit programma van Boekids & Humanity House.

In het eerste deel van het programma geeft de Zuid-Afrikaanse auteur Jonny Steinberg (UK) een minicollege aan de hand van zijn boek ‘A Man of Good Hope’ (Een man van goede hoop) en krijgen de leerlingen de kans hem vragen te stellen. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de Somalische Asad, een jongen die zijn hele jeugd zwerft door zuidoostelijk Afrika waar hij onvermoeibaar zoekt naar de kans op een beter leven. Hij eindigt in Zuid-Afrika, een land dat rijker, gewelddadiger en xenofober is dan hij had gedacht.

Na de pauze deelt Yaman Hendawi (25) zijn persoonlijke vluchtverhaal. Hij vertelt over zijn leven in Aleppo (Syrië), de vlucht en het leven in Nederland. Leerlingen krijgen de ruimte Yaman vragen te stellen, zoals “Was je bang tijdens je vlucht?”, “Wat herinnert je hier in Nederland het meest aan thuis?” en “Wat is jouw toekomstdroom?”. Ze zullen ontdekken dat ‘een vluchteling’ een mens is net als zij, met dromen, gevoelens en angsten. Iemand die naar school gaat of werkt, graag tijd doorbrengt met zijn familie en vrienden en leuke dingen doet. Kortom: een leven leidt dat helemaal niet zo anders is als dat van hen.

Voor wie: bovenbouw middelbaar onderwijs
Voertaal: Engels
Presentatie: Simone Weimans (NOS)
Wanneer: vrijdag 17 maart 2017
Waar: Humanity House
Hoe laat: 13.30 – 15.00

Boekids University, een speciaal scholenprogramma met interessante en uitdagende colleges. Van 7 t/m 17 maart staan onder andere Ersin Kiris (Keuringsdienst van Waarde), Jelmer Mommers (De Correspondent) en Eduard Nazarski (Amnesty International) op het Boekids University programma.
Meer informatie en de volledige programmering: http://www.boekids.nl

Details

Date:
March 17, 2017
Time:
13:30 - 14:30

Organizer

Boekids

Venue

Humanity House
Prinsegracht 8
The Hague, 2512GA Netherlands