Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
23272
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-23272,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cine-smakelijk: openluchtbios & streetfood: Tampopo

August 6, 2016 @ 19:00 - 23:59

Zwoele temperaturen, verse en verrassende gerechten, zitzakken om in uit te buiken en een moderne klassieker op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen?

Filmkaartje + maaltijd (incl. toetje, excl. drank): €25,00
Alleen filmkaartje: €7,50
Toegangskaarten zijn vanaf 25 juli online beschikbaar!

Tampopo
Jûzô Itami / Japan / 1985 / 104 min. / Japans en Engels ondertiteld
Tampopo is een hilarische meditatie op de menselijke natuur die doet denken aan de Franse komedies van Jacques Tati waarin de ene humoristische situatie nonchalant uitmondt in de andere. De film begint als een soort Japanse satire op de Spaghettiwesterns van Clint Eastwood. De held is Goro (Tsutomu Yamazaki), een eenzame ruiter met een spottende glimlach, die in een vrachtwagen rijdt in plaats van op een paard. Samen met enkele vrienden is hij op zoek naar het meest perfecte Ramen-restaurant (noedels), maar dat kan hij niet vinden. Bijzonder en typisch Japans is de manier waarop de noedelspecialist uitlegt hoe je respect toont voor de Ramen, de betekenis van elk ingrediënt, de manier waarop je met zo’n gerecht omgaat, hoe je het gerecht benadert voordat je de eerst hap neemt, tot en met de wijze waarop je dankbaar bent en het gerecht onthoudt; het verwijst rechtstreeks naar de manier waarop de Japanners ritueel thee drinken. Dan ontmoet hij Tampopo (Nobuko Miyamoto), een lieve jonge vrouw die een restaurantje runt, maar van noedelsoep nauwelijks verstand heeft. Vanaf dat moment volgen we, in een losjes samenhangend maar dynamisch geheel, de inspanningen van Goro om Tampopo te leren de perfecte noedelsoep te maken. De scène met de eierdooier is typisch iets om thuis uit te proberen. Tampopo is een volstrekt originele film die nauwelijks valt te categoriseren. Voor de regisseur lijkt het maken van een perfecte noedelsoep een soort gastronomische religie.

Op het menu:
De eerste Cine-smakelijk geurt heerlijk Japans. Met teriyaki en kikkoman-garnalen op de bbq, en udon, zeewier en gemarineerde champignons in de saladeschalen. En uiteraard doen ook de koks van Juni een gooi naar het bereiden van de perfecte noedelsoep.

Details

Date:
August 6, 2016
Time:
19:00 - 23:59

Organizer

Het Nutshuis

Venue

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
The Hague, 2513 AM Netherlands