Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
22907
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-22907,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Haagse Skatetog 10 Juli 2016

July 10, 2016 @ 15:00 - 18:00

Over de Haagse Skatetóg
Na het geweldige succes van de allereerste Haagsche Skatenach in 2002 is de tocht verder gegaan onder de naam Haagse Skatetóg en vond voortaan plaats op een aantal zondagmiddagen per jaar. In het jubileumjaar 2006 werd, mede op verzoek van vele deelnemers, de Skatetóg afwisselend een aantal malen op de zondagmiddag en aan het begin van de zondagavond gehouden. Dit was zo’n groot succes en werd door de deelnemers zo gewaardeerd, dat ook in de daarop volgende jaren een aantal Skatetógten op de zondagmiddag en een aantal op de zondagavond gehouden werden.

Het is inmiddels 2016 en we zijn blij dat we weer een aantal leuke routes kunnen rijden tijdens het 15e (!) seizoen van de Haagse Skatetóg. De eerste Skatetóg van 2016 wordt gereden op zondag 22 mei 2016.

Het leuke en gezellige van de Skatetóg is dat met een grote groep skaters, jong en oud, groot en klein, in een rustig tempo langs bekende en minder bekende plekjes van Den Haag geskate wordt. Skaten over het asfalt, begeleid door Politie Haaglanden, ervaren skaters en EHBO-ers, zonder enige hinder van andere weggebruikers. Wie wil dat nu niet!

De Skatetóg is een gratis evenement maar heeft een maximum van 1250 deelnemers. Je krijgt daarom bij het inschrijven een polsbandje. Zonder dit bandje mag je niet meerijden in de tocht.
Gemiddeld is een tocht zo’n 21 kilometer lang.

We hebben geen leeftijdgrens maar we verwachten van de jongere deelnemers dat ze zelfstandig kunnen skaten en niet op sleeptouw hoeven worden genomen. Mocht de tocht toch te vermoeiend zijn dan, kun je plaatsnemen in onze zogenaamde bezembus die achter de tocht aanrijdt. Ook kan het zijn dat één van de verkeersregelaars je adviseert plaats te nemen in de bus als je de tocht te veel ophoudt. Maar dit komt natuurlijk zelden voor!

De Haagse Skatetóg is een evenement voor het hele gezin. Baby’s of kleine kinderen meenemen in een kinderwagen is dan ook toegestaan. Let er wel op, dat je andere deelnemers niet hindert of in gevaar brengt. En zorg er voor dat baby of kind goed vast zit in de kinderwagen en er niet uit kan vallen. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje (plotseling moeten remmen of een (bijna) val van jezelf of een andere deelnemer kan vervelende gevolgen hebben voor een kind dat niet goed vast zit).
Je hoeft dus geen topskater te zijn maar enige skate-ervaring (lees: redelijk kunnen remmen!) is wel een vereiste. Er zijn in Den Haag meerdere skatescholen die je de basisprincipes van het inline skaten kunnen bijbrengen.

De Skatetóg wordt mogelijk gemaakt door ;

Stichting Skate Promotie Den Haag
Rollerwave skatespeciaalzaak http://www.onlineskateshop.nl
Atletiekvereniging Sparta
Hulpdiensten gemeente Den Haag
Sponsoren
en natuurlijk alle vrijwilligers!

Details

Date:
July 10, 2016
Time:
15:00 - 18:00

Organizer

Haagse Skatetog

Venue

AV Sparta
The Hague, 2533 SP Netherlands