Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
24743
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-24743,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Plannen Scheveningen haven – inloopbijeenkomst gemeente

March 7, 2017 @ 19:00 - 21:00

Informatiemarkt georganiseerd door de gemeente waar de projectontwikkelaars aanwezig zijn die gaan bouwen in de haven. Bouwprojecten zijn onder meer: Entreegebouw Innopoort, Noordelijk Havenhoofd, Vissershavenweg naar de vuurtoren.

Informatie uit de brief van de gemeente:
“De komende jaren staat er veel te gebeuren in Scheveningen Haven. Het Nationale Zeezeilcentrum wordt binnenkort geopend en de woningbouw op het Norfolkterrein vordert gestaag. Voor het Noordelijk Havenhoofd is recent een overeenkomst getekend, wat betekent dat de start van de vernieuwing van dit gebied snel kan beginnen. Verder zijn er ook veel nieuwe bewoners bijgekomen in de nieuwbouw aan de Dr. Lelykade. Kortom veel toekomst in een gebied met traditie. Genoeg redenen om u als bewoner uitgebreid te informeren.

Ik nodig u daarom – mede namens een aantal particuliere ontwikkelaars – van harte uit voor een inloopbijeenkomst in de vorm van een informatie markt:

Dinsdag 7 maart van 19.00 – 21.00 uur; in ‘De Rokerij’, Dr. Lelykade 188

U kunt binnen lopen wanneer het u uitkomt.

Op de informatiemarkt kunt u zich laten informeren bij de stands van verschillende projecten. Medewerkers van zowel de gemeente als ontwikkelaars staan voor u klaar om hun plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.
Naast vragen over concrete bouwprojecten kunt u terecht met vragen over het bestemmingsplan, de herinrichting van de openbare ruimte, verkeersmaatregelen in en rond de haven, het beeldkwaliteitsplan (zie toelichting) en het project zeezeilhaven.
Het project zeezeilhaven bestaat uit onder meer de bouw van een kraanfaciliteit voor grote boten, extra parkeren voor evenementen aan de kade van de Hellingweg, de herinrichting van De Kom en het toevoegen van passantenligplaatsen in de tweede haven aan de kant van de Schokkerweg.
Maar ook over de randvoorwaarden voor enkele projecten die de gemeente gaat aanbesteden zoals de bouw van de brug over de pijp, een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dr. Lelykade en een horecaconcept voor het Sluiswachtershuis.

Voor de brug over de pijp en de zeezeilhaven zijn opmerkingen, aandachtspunten en suggesties van harte welkom.

Ook brengen we u op de hoogte over de voortgang in de voorbereidingen voor de Volvo Ocean Race, die in oktober 2017 zal starten in de haven van Alicante en in juni 2018, na een race langs alle oceanen in de haven van Scheveningen zal finishen. Het jaar 2018 is sowieso een bijzonder jaar voor de Scheveningen. Het is dan 200 jaar geleden dat het eerste badhuis op Scheveningen werd geopend. Dit vieren we dat jaar en graag horen we uw ideeën om van dit feest een succes te maken.

Voormalig Norfolkterrein
De bouw van de woningen vordert gestaag. Woningcorporatie Arcade bouwt hier
het project New Norfolk, met 164 sociale huurappartementen, 34 vrije sector huurappartementen
en 39 koopeengezinswoningen. De oplevering vindt plaats vanaf het vierde kwartaal 2017 en de verwachting is dat het gehele project in het eerste halfjaar 2018 is opgeleverd.

Het eerste bouwblok van ontwikkelaar MRP, de ZuidDuin aan de Houtrustweg bestaat uit 99 appartementen, met onder meer 52 exclusieve koopappartementen en 14 eengezinswoningen in het beschutte binnengebied. De verwachte oplevering is in het 4e kwartaal van 2017.

De Kom
De nieuwbouw voor het Zeezeilcentrum is zo goed als gereed.
Aan de Hellingweg nabij De Kom worden 44 huurwoningen gerealiseerd in een slank gebouw van 40 meter hoog. Naar verwachting wordt in het derde kwartaal van 2017 de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aangevraagd. Bouwbedrijf Stebru gaat deze woningen bouwen en is ook op de inloopbijeenkomst aanwezig.

Aan de Hellingweg is in opdracht van Meeuwisse BV een complex van 20 appartementen en 14 bedrijfsruimten gerealiseerd.

Entreegebouw Innoport
Dit voormalig hoofdkantoor van de Norfolkline wordt omgebouwd met op de begane grond bedrijfsruimte voor innovatieve bedrijven zoveel mogelijk gericht op maritieme bedrijvigheid.

Noordelijk Havenhoofd
De huidige visbedrijven in dit gebied en Volker Wessels Vastgoed presenteren tijdens de inloop hun plannen voor het Noordelijk Havenhoofd. Hier wordt de visserij uitgebreid en versterkt en gecombineerd met andere functies zoals een driesterren hotel, een publieksfunctie, visrestaurants en een parkeergarage.

Vissershavenweg, naast de vuurtoren
Het college van burgemeester en wethouders heeft ruimtelijke uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van een bouwplan op deze locatie. Het gaat dan onder meer over toegestane bouwhoogte en bouwmassa. Bij de bouwvergunningaanvraag toetst de gemeente of een plan hieraan voldoet.

Beeldkwaliteitsplan
De gemeente heeft een beeldkwaliteitsplan gemaakt voor zowel het Norfolkterrein als het Noordelijk Havenhoofd. Hierin zijn de regels vastgelegd waaraan de beeldkwaliteit van nieuwe bebouwing en het openbaar gebied dient te voldoen. De beeldkwaliteitsregels gaan over bijvoorbeeld de samenhang tussen gebouwen en openbare ruimte, afstemming van kleuren en materialen tussen gebouwen onderling, de gewenste uitstraling van de gebouwen en de architectuur.
De gemeente zal aanvragen voor vergunningen voor bouwplannen toetsen aan het beeldkwaliteitsplan. Ook plannen voor de inrichting van de openbare ruimte worden getoetst aan het beeldkwaliteitsplan.

Agenda Scheveningen Haven
In Scheveningen Haven komt het accent meer te liggen op de economische functie van de haven. De gemeente Den Haag wil banen creëren door meer maritieme bedrijvigheid toe te voegen aan de haven. Doel is groei van de economie, groei van de werkgelegenheid en ruimte voor ondernemers.
Dit uiteraard in goede balans met de woonfuncties in en rond de haven. In de ”Agenda voor Scheveningen Haven” is beschreven hoe de gemeente dit wil doen. De bedrijfstakken waar de gemeente zich in dit plan op richt zijn; de visserij, de watersport, havengebonden dienstverlening / offshore-support en innovatie. Innovatieve ondernemers die zich in de haven willen vestigen zijn van harte welkom.

Kortom, er gebeurt veel in de haven, een gebied waar toekomst en traditie samen gaan. Ik hoop u dan ook van harte te mogen begroeten tijdens de inloopavond.”

Details

Date:
March 7, 2017
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Bewonersorganisatie Havenkwartier – BOH

Venue

De Rokerij Scheveningen
Dr Lelykade
Scheveningen, Netherlands