Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
23388
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-23388,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prinsjesdag 2016

September 20, 2016 @ 10:00 - 18:00

Op dinsdag 20 september is er in de binnenstad van Den Haag van alles te beleven!

Van woensdag 14 september tot en met Prinsjesdag organiseert het Prinsjesfestival diverse activiteiten in de binnenstad.
Kijk voor meer informatie over het Prinsjesfestival op: http://www.prinsjesfestival.nl.

Meer informatie over Prinsjesdag, bereikbaarheid en verblijf vind je op: http://www.denhaag.com/nl/prinsjesdag

Wij houden je op de hoogte van de verschillende evenementen. Dit overzicht wordt constant bijgewerkt, volg en blijf op de hoogte!

Programma Prinsjesfestival: (14 t/m 20 sept)
Op 14 september start Prinsjesfestival met twee nieuwe evenementen: PrinsjesOnline en de Prinsjespubquiz. En in Nieuwspoort wordt de eerste PrinsjesPubquiz gehouden. Prinsjesboekenprijs en de Prinsjesfotoprijs uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Zeeland.
Prinsjeslezing en de Prinsjesrede. De Prinsjesrede is een wedstrijd voor speechschrijvers. De opdracht dit jaar is “Facebookdemocratie, mijn visioen”. De drie beste speeches worden voorgedragen door acteurs van het Nationale Toneel en de beste speech wordt gepubliceerd in Elsevier.
PrinsjesForum: Het thema Democr@tische rechtsstaat: tussen Facebook en Wetboek speelt een belangrijke rol in de discussie. In Pathé Spuimarkt wordt de Prinsjesfilm/documentaire ‘Blueberry soup’ (IJsland, 2012) vertoond.
Pimp de Troonrede verzamelt ProDemos samen met Prinsjesfestival de beste plannen voor Nederland in de aanloop naar Prinsjesdag. Iedereen kan meedoen met deze wedstrijd en zijn idee opschrijven of in een filmpje vertellen. Kijk voor meer informatie over het Prinsjesfestival op: http://www.prinsjesfestival.nl.

Koningstour
VVV Den Haag organiseert op de drie dinsdagen voor Prinsjesdag een heuse Koningstour. Tijdens de Koningstour vertelt gids Remco Dörr je alles over de traditie van Prinsjesdag, over het koningshuis, de erewachten, de woon- en werkpaleizen in Den Haag en de historie van het Binnenhof en de Ridderzaal.
Meer informatie: denhaag.com/nl/vvv

Zaterdag 17 september
PrinsjesHatwalk en de PrinsjesMarkt op het Lange Voorhout. Topmodellen showen de mooiste en opvallendste hoeden die tijdens Prinsjesdag gedragen werden door vrouwelijke politici. Tijdens de PrinsjesHatwalk wordt de prijs uitgereikt voor de hoedenontwerpwedstrijd. Het publiek maakt ook kans op prachtige prijzen door hun mooiste hoed op te zetten. Met een hoed op krijg je bovendien 50% korting op een toegangskaartje voor Escher in Het Paleis.

De Prinsjesmarkt: Ruim 40 kraamhouders brengen exclusieve hoeden, prachtige tassen, mode, juwelen en lekker eten aan de man.

Op het Lange Voorhout is ’s middags de spectaculaire oefenshow van de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee (officiële pagina)te zien.

Zondag 18 september
Op het lange Voorhout is een demonstratie saluutbatterij rijdende Artillerie te zien.

Dinsdag 20 september
Prinsjesdag! Ga kijken naar de Glazen Koets op Het Noordeinde Den Haag. Vanwege de grote restauratie van de Gouden Koets zal deze de komende jaren vervangen worden door de Glazen Koets, dat je het weet ;-). In de binnenstad is het feest en zijn er gratis gadgets, promoteams en photobooths.

De Koninklijke Schouwburg verandert op Prinsjesdag in hèt huis voor prinsen en prinsessen! Op deze dag is er van alles te beleven voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een dag vol theater, kindertroonredes, muziek en Prinsjesdagworkshops.

Programma:
12:45 – Glazen Koets rijdt van de Koninklijke stallen naar Paleis Noordeinde
13:00 – Rijtour koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof
13:15 – Troonrede Ridderzaal
13:50 – Glazen Koets vertrekt vanaf het Binnenhof richting Paleis Noordeinde
14:00 – Balkonscène Paleis Noordeinde
14:30 – Muzikale show van militaire korpsen op het Lange Voorhout

Details

Date:
September 20, 2016
Time:
10:00 - 18:00

Organizer

Binnenstad Den Haag