Upcoming Events Den Haag To Go | | Den Haag To Go
Den Haag To Go - All cool restaurants, hotels, events, shops, buildings, food, museums, things to do and see in The Hague.
Den Haag, The Hague, Denhaagtogo, den haag, Den Haag To Go, hotspots Den Haag, travel The Hague, tips the hague, tips den haag, reizen den haag, restaurants den haag, bar den haag, coffee den haag, Scheveningen, Kijduin, food Den Haag, restaurants Den Haag, eten den haag, Lunch Den haag, La Haya, La Haye, things to do in The Hague, what to do in The Hague, wat te doen in Den Haag, Hofstad, vintage Den Haag, retro Den Haag, urban Den Haag, Kijduin, hotel Den Haag, Hotel The Hague, Haia, 's-gravenhage, strandtent Scheveningen, denhaag, deenhaag, denhag, agga, Agga
20377
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-20377,tribe-filter-live,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-bridge,page-template-page-php,singular
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rio 2016 op Scheveningen (Den Haag, NOC*NSF en de sportbonden)

August 5, 2016 @ 12:00 - August 18, 2016 @ 15:00

Iedereen die de Spelen van Rio 2016 optimaal wil beleven maar geen mogelijkheden heeft om naar Brazilië af te reizen, kan volgend jaar terecht in de gemeente Den Haag. Tijdens de Olympische Spelen van Rio wordt op het sportstrand van Scheveningen de ‘Olympic Experience Den Haag 2016’ georganiseerd. Een event dat plaatsvindt van 5 tot en met 21 augustus en is bedoeld voor sportfans, gezinnen en anderen die vanuit Nederland de Spelen van Rio optimaal willen beleven.

De Olympic Experience biedt sportfans – jong en oud -, gezinnen, sportclubs en het bedrijfsleven de kans om op het strand van Scheveningen de Olympische Spelen en de verrichtingen van de Nederlandse deelnmers optimaal te beleven. Het Scheveningse strand verandert dan in een Olympisch Rio met allerlei activiteiten die zijn gericht op sport doen, sport kijken en sport beleven.

Wethouder Sport van de gemeente Den Haag, Rabin Baldewsingh: “Ik ben er trots op dat Den Haag in 2016 opnieuw gaststad is van een groot sportevenement. De Olympic Experience wordt iets unieks, voor Nederland én voor Den Haag. Het is ook een prachtige gelegenheid om de lokale en regionale jeugd te betrekken bij Olympische sporten en hen kennis te laten maken met de Olympische beleving en waarden als excelleren, respect en vriendschap.”

De Olympic Experience biedt overdag ruimte aan 4.000 bezoekers en ’s avonds aan zo’n 3000. Overdag kunnen ze zelf allerlei sporten beoefenen, onder begeleiding van meer dan 20 verschillende sportbonden. In de namiddag en avond kunnen bezoekers live de Olympische Spelen volgen op grote TV schermen en TeamNL aanmoedigen, inclusief voor- en nabeschouwingen, entertainment en de aanwezigheid van oud-topsporters en Olympiërs. Ook wordt er live geschakeld met onder andere het Holland Heineken House in Rio.

Kaarten voor de Olympic Experience gaan in de loop van volgend jaar in de verkoop via http://www.teamnl.org. De toegangsprijs voor volwassenen is 10 euro, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar 5 euro.

Details

Start:
August 5, 2016 @ 12:00
End:
August 18, 2016 @ 15:00

Organizer

The Hague Beach Stadium

Venue

The Hague Beach Stadium
Strandweg 4
Scheveningen, 2586 JW Netherlands